KK-Net

Open Innovation and Collaboration

Information

Biotech

Biomolecular and biotechnology products are expected to open up significant new business opportunities for the future, provided that the investments in new innovations generate sufficient returns.

Website: http://biotechtouch.blogspot.fi/
Location: Sotkamo, Jyvaskyla, Helsinki
Members: 7
Latest Activity: Jul 12, 2014

Biotechtouch

Discussion Forum

Biomassan valmistajat verkostoituvat

Started by KK-Net Jul 12, 2014. 0 Replies

Biojalostamoinvestoinneista uutisoidaan. Metsäteollisuutemme uudistuu.Continue

Tags: biomassa, biojalostamo

Biovakka

Started by KK-Net. Last reply by Irja Kallio Jul 6, 2014. 5 Replies

Continue

Sähköä ja lämpöä maatilan biokaasulla

Started by KK-Net Jul 6, 2014. 0 Replies

Huutolan tila Suomussalmella tuottaa energiansa itse.Continue

Tags: maatila, biokaasu

Future of traditional forest industry market branches?

Started by Juha Veikko Mentu Jun 5, 2009. 0 Replies

I would like to start this discussion by referring the last blog post by my closest friend, IM. I myself have very similar confusion in my head: what will be happened to old paper and board mills in Finland? Nordic people have today a deep "Angst"…Continue

Comment Wall

Comment

You need to be a member of Biotech to add comments!

Comment by Helge V. Keitel on July 6, 2014 at 4:17pm

Biovakan Vehmaan laitos imaisee jätettä vuodessa 80 000, Turun laitos 75 000 tonnia - kymmenisen rekkakuormaa päivässä. 

Turun laitos hakee lupaa viisinkertaistaa määrä.

Comment by Helge V. Keitel on July 6, 2014 at 4:15pm

Biovakan pääkonttori sijaitsee Orikedon teollisuusalueella, parin kilometrin päässä toisesta kaasulaitoksesta. Biovakka alkoi vastaanottamaan maatalouden lantaa ja elintarvikketeollisuuden jätettä. Näitä alettiin sekoittaa keskenään ja tehdä niistä biokaasua. 

Jollain vedenpuhdistamoilla oli käytössä mädätysprosesseja, mutta Biovakka oli ensimmäinen puhdasverinen, isompi biokaasulaitos.

Yrityksellä on nyt kaksi biokaasulaitosta, Turun lisäksi Vehmaalla. Lapua on suunnitteilla ja ympäristöluvat haussa tai taskussa Jämsänkoskelle, Nastolaan ja Hyvinkäälle.

Raaka-aineista isossa osassa ovat tällä hetkellä puhdistamolietteet sekä elintarviketeollisuuden jätteet: teuras- ja rasvajätteet, pilalle menneet maitoerät, entsymiteollisuuden jämät.

Biovakan perustamistalkoissa oli mukana parikymmentä viljelijää.

Comment by KK-Net on June 27, 2014 at 11:33pm

Biovoimaa läheltä

Luovan BioG-hankkeessa työskennellään maatilojen biokaasutuotannon edistämiseksi. Tavoitteena on kerätä yrityksille perustietoa Pohjois-Pohjanmaan biokaasupotentiaalista sekä tuottaa pienille ja keskisuurille laitoksille soveltuvia biokaasutuotannon liiketoimintamalleja.

Hankkeessa selvitetään ennen kaikkea mahdollisuuksia maatilojen omaan lämmön- ja sähköntuotantoon (CHP) ja biokaasun liikennepolttoainekäyttöä. Ympäristökuormituksen vähentäminen on keskeinen tekijä kehiteltävissä konsepteissa.

Pohjois-Pohjanmaan energiastrategian visiossa maakunnan maatiloilla tuotetaan biokaasua 25 GWh vuodessa vuonna 2015 nykyisen noin 1 GWh sijaan. Tämä edellyttäisi 50-100 biokaasulaitoksen rakentamista maaseudulle. BioG pyrkii osaltaan tuomaan tavoitetta lähemmäksi selvittämällä taloudellista optimia tuottaa ja jalostaa biokaasua soveltamalla alan uusinta tekniikkaa. Hanke on alkanut toukokuussa 2009 ja se jatkuu vuoden 2011 loppuun.

BioG:n päärahoittaja on Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto Pohjois-Pohjanmaan TE-keskuksen välityksellä, ja siinä tehdään yhteistyötä mm. Oulun seudun ammattiopiston (OSAO) Muhoksen yksikön, Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulun tutkimus- kehitys- ja täydennyskoulutusyksikkö Centrian, Oulun Seudun Lämpö Oy:n ja ProAgria Oulun kanssa.

Comment by KK-Net on March 29, 2014 at 8:47pm

We'd a bioenergy and biogas chat over skype with Ari Kormi today. Hungary and Finland could gain through closer bioeconomy an cleantech.

Comment by Helge V. Keitel on March 21, 2014 at 2:08am

St1 is planning a biofuel plant with location at Renforsin ranta, Kajaani. Decisions will be made the upcoming summer. 

Comment by Helge V. Keitel on February 28, 2014 at 12:42pm

Comment by Juha Veikko Mentu on December 23, 2012 at 11:59am

Olen päättänyt urani SAMPLION Oy:ssä, syynä yhtiön voimavarojen keskittäminen yksittäisiin, prosessiteollisuuden ulkopuolisiin kohteisiin. Toimin sen sijaantällä hetkellä aktiivisesti BIOTECHTOUCH-työyhteisössä mm. viestitellen ajankohtaisista paperiteollisuus- ja ympäristömikrobiologisista aiheista. Ajatus nopeasta prosessimikrobiologian kvantitatiivisesta ON LINE-mittauksesta on edelleen mukana BTT:n pohdinnoissa, ja olemme päässeet jo "palikka-asteelle", ts. tiedämme, millaisia kumppaneita tulisi idean ympärille koota. Prosessipuhtauskonsultoinnit sopivat myös ryhmällemme, joka on nyttemmin suuntautunut myös kaivosteollisuutta kohti.

Comment by KK-Net on August 17, 2009 at 3:19pm
Juha Vahe, kiitos kun poikkesit mikrobien maailmaan. Yritän osaltani aktivoida kknetworkin toimintaa, joka on ollut hiukan kesäterässä. Keskusteluun on löydettävä uusia näkökulmia ja uutta särmää. Onneksi on paljon uutta aineistoa.
Comment by J. Vahe on August 16, 2009 at 11:49pm
Enpä häiritse pidempään, mutta sopivassa aikararakosessa heittäkääpä kommentti tai uusi ja entistä asiantuntevampi merkintä tuonne http://www.piksu.net/node/1324 Itse pyrin vain käynnistämään keskustelua.
Comment by Juha Veikko Mentu on July 31, 2009 at 7:46pm
Thank you, Helge, for your comment!

PMEU (Portable Microbiological Enrichment Unit) is a multi-purpose, small-scale fermentor for all areas of microbiology. Basic idea of PMEU is to give analytical results with speed (in hours, compared with days when traditional cultivations are used). Another feature (which is very important for me as an environmental and paper industry microbiologist) is the chance to perform all tests in the original samples - not on artificial media which do not reflect the real physiological and metabolic activities of microbes. PMEU's sensitivity in detections of target organisms is also much better than when colony count analyses are applied.

Basic features of PMEU are presented on the home page of the new manufacturing and marketing company for PMEU: www.samplion.fi.

A brand new blog, telling about PMEU applications and experiences has also been opened just one month ago: http://rapidmicrobiologywithpmeu.blogspot.com/

You are very welcome to these sites!
 

Members (5)

 
 
 

Feedjit Visitors

Videos

  • Add Videos
  • View All

Photos

  • Add Photos
  • View All

Visitors Map

Badge

Loading…

About

KK-Net created this Ning Network.

© 2022   Created by KK-Net.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service