D7ZS

Open Innovation and Collaboration

Uusi Suomi raportoi: ilmastonmuutoksesta nykyistä finanssikriisiäkin pahempi kriisi!

Yksi maailman johtavista ympäristöekonomisteista, Nicholas Stern, on varoittanut maailmaa ilmastokriisistä. Sternin mukaan ilmastonmuutoksesta tulee nykyistä finanssikriisiäkin pahempi kriisi, jos asiaan ei puututa, kertoo uutistoimisto AFP, kirjoittaa verkkolehti Uusi Suomi.

Hongkongissa puhunut entinen Maailmanpankin pääekonomisti Stern sanoi, että ihmisten pitäisi ottaa opikseen nyt jylläävästä finanssikriisistä. Jos järjestelmässä kasvava riski jätetään huomiotta, katsoo Stern, sitä on paljon vaikeampi käsitellä myöhemmin, ja juuri se on hänen mielestään finanssikriisin oppi.

Sternin mielestä ilmastonmuutoksen riskien huomiotta jättäminen tulee olemaan tuhoisampaa kuin finanssiongelmien sivuuttaminen.

Sternin mukaan ilmaston lämpeneminen johtaa siihen, että miljardit ihmiset joutuvat muuttamaan asuinsijojaan – ja siitä taas seuraa vakavia konflikteja.

Sternin mielestä siirtymistä kohti matalampien hiilidioksidipäästöjen yhteiskuntia ei pitäisi keskeyttää finanssikriisin takia. Sen sijaan Sternin mielestä maiden pitäisi taistella taantumaa vastaan investoimalla hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen.

Tämä oikeastaan kuuluisi tuonne Juha Vaheen World Affaires osastolle, mutta helppohan täältä on liittyä uuteen ....

Views: 16

Feedjit Visitors

Videos

  • Add Videos
  • View All

Photos

  • Add Photos
  • View All

Visitors Map

Badge

Loading…

About

Helge Keitel created this Ning Network.

© 2023   Created by Helge Keitel.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service