D7ZS

Open Innovation and Collaboration

Tähän aikaan vuodesta voidaan varmistaa, onko itse kullakin perinteinen, juntahtava arvomaailma : onko hänellä kuokka kourassa, vai istuuko hän varjossa siemailemassa viikonloppudrinkkiä?

Tietysti juntitkin saavat istua drinkillä (kuten teemme kesän korvalla Helsingissä), mutta vasta sitten, kun kädet ja polvet ovat mullassa.

Toivoisin palautetta ehdotusten muodossa:

* mitä kannattaa istuttaa muutaman parkkiruudun kokoiseen rivitalopuutarhaan?
* mitä kannattaa istuttaa aurinkoiseen, edellistä laajempaan mökkipuutarhaan?

Peruna menestyi mökillä hyvin viime kesänä. Istutan taas sitä, ja ryhdyn odottamaan perunan kilohinnan nousua.

Yrtit ovat myös viihtyneet erittäin hyvin mökillämme. Minttu on jopa muodostumassa uhkaksi paikalliselle, alkuperäiselle ekoyhteisölle. Voin tuoda muovikassillisen minttupistokkaita tapaamiseen, jos joku haluaa niitä hoitoonsa. Knannattaa istuttaa häkkiin, jottei leviä naapurin pihalle.

Porkkanoista meillä kehittyy aivan oma lajikkeensa, jonka pituuden ja paksuuden suhde on ällistyttävä, n 15 cm * 15 mm. Niitä voisi kenties käyttää makaronin korvikkeena?

Toivotan kaikille hyvää viljelykautta! Ei muuta kuin Hankkija lippis päähän ja möyrimään!

Views: 36

Replies to This Discussion

Jälleen on se aika vuodesta, jolloin junttien täytyy tehdä tärkeitä päätöksiä. Onko multa jo riittävän lämmintä? Tuleeko hallaa? Kannattaako vanhoista ikkunoista kyhättyyn kasvihuoneeseen istuttaa tomaatteja (jotka eivät ehtineet edelliskesänä valmistua)? Ovatko yrtit elossa (minttu on, takuuvarmasti).

Ja mitä voi aina tehdä, on kääntää kompostia! Ilmastus ja kastelu ovat oleellisia tekijöitä, samoin tarpeiden kerrostaminen. Pyrin kutsumaan mökille vieraita, jotka eivät ainoastaan puhu "sitä", vaan myös tuottavat sitä fyysisesti. Tällaista kompostia täytyy muhittaa useamman vuoden, jotta se olisi riittävän hygieenistä, mutta onneksi mökkikollegani on rakentanut oman häkkyräni viereen toisen, jolloin kompostin viive kasvaa.

Luin juuri jostakin käytännölliset kompostin kasteluohjeet: jos sinne muuttaa muurahaisyhteisö, on komposti liian kuiva. Kärpäsentoukat ja ikävä tuoksu kertovat taasen liiasta kosteudesta.

Liitän oheen kuvan, joka todistaa, että keskisuomalaisen kangasmaan ja kompostimullan (suurin osa tosin ostettu marketista) yhteiselämä tuottaa satoa. Etualan edustava viljelmä on vaimoni laatima, ja perällä näkyvä perunapelto on omaa aluettani. Sen verran täytyy pitää reviirejä mökilläkin.

Puutarhaan liittyy lähistöllä sijaitseva, mättäiden väliin jäävä pieni kuoppa, jonka kosteassa viileydessä säilytän olutta. Vaimo tietää kuopan, mutta hyväksyy sen.

Juha, puuhaat elämää suurempien asioiden parissa. Samat hommat odottavat meitä tulevanan viikonloppuna Sotkamossa.

Tänään pyöräilimme parikymmentä kilsaa ja tuloksena filosofisia mietteitä Mobilen ja Internetin yhdistämisestä, josta muutama fragmentti kuvagalleriassa.

Sosiaalisen median rinnalle tarvitaan "muuta tekemistä", koska Internet itsessään on mahdottoman tylsä kapistus, mutta yhdistettynä "real life -prosesseihin", SM tuottaa mielenkiintoista tarinaa siitä, miten me maan matoiset täällä telluksella tallaamme.

RSS

Feedjit Visitors

Videos

  • Add Videos
  • View All

Photos

  • Add Photos
  • View All

Visitors Map

Badge

Loading…

Birthdays

Birthdays Tomorrow

About

Helge Keitel created this Ning Network.

© 2023   Created by Helge Keitel.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service