D7ZS

Open Innovation and Collaboration

Suomen toiseksi laajalevikkisin ilmaisjakelulehti, kuusi maakuntaa yhdistävä "Ykköset" julkaisi tänään ilmestyneessä numerossaan suomalaisten itsetuntoa nostattavan uutisen:

"Tuuri tuli kerralla kansainvälisesti tunnetuksi - Dubaikin jo kiinnostunut! OnnenKenkä-monumentti maailman kolmanneksi rumin matkailunähtävyys!".

Tämä pronssisija on merkittävä: edelle pääsivät ainoastaan Bostonin kaupungintalo (1. sija) ja Montparnassen torni (hopeaa). Moskovassa sijaitseva Pietari suuren patsaskin sijoittui kymmenenneksi: päihitimme jälleen venäläiset!

Nuorempi kyläkauppias kommentoi uutista seuraavasti:

"Tottakai olen aidosti ylpeä!...uutistoimisto Reutersin kautta tieto on levinnyt koko maailman medioille!...kauneus on katsojan silmissä...ja pitää aina muistaa, että meitä suomalaisia on maailman väestöstä alle 0,1%, ja nyt saavutimme tässä lajissa MM-pronssia!"

Ottamatta kantaa Suomen suurimman hevonkengän kauneusarvoihin (minusta itsestäni se on ihan hauska), olen tunnistavinani Kyläkauppiaassa junttiuden rehellisimpiä piirteitä: jos jokin asia on minusta kiva, väliäkö sillä, jos se on jonkun muun mielestä tyhmä? Ja voin kertoa, että se on minusta kiva pelkäämättä, että hoitotäti/äiti/kansakoulun opettajatar/vaimo/tytär suhtautuisivat asiaan halveksivasti (anteeksi tämä miesnäkemys, mutta näin on omalla kohdallani elämä mennyt).

Tunnen junttiuden vapauttavan henkäyksen Kyläkauppiaan kommenteissa! Eiköhän lahjoiteta Keskisen perheelle T-paidat?

Views: 89

Replies to This Discussion

Kauneus on katoavaista, mutta rumuus sen kun lisääntyy. Eiffel-torni piti Pariisin maailmannäyttelyn jälkeen purkaa. Kaupungin isät pitivät sitä rumana. Torni lienee nykyään maailman vetovoimaisin matkailunähtävyys.

Tuurin kyläkaupan menestystarinaan liittyy sarja ylilyöntejä. Vesa Keskisen kaikki edesottamukset eivät ole esimerkillisiä tai moraalisesti kestäviä, mutta hän on rakentanut ideoillaan yhden Suomen vetovoimaisimmista matkailukohteista - keskelle ei mitään.

Speden elokuvat eivät kelvanneet kulttuuripiireille
Uuno Turhapurosta tehdään kuitenkin väitöskirjoja
Rillumarei hyväksyttiin pitkin hampain vuosien jälkeen
Suomi-Filmin mustavalkoisia elokuvia on vasta nyt opittu arvostamaan
Punk ja Sex Pistols miellettiin yhteiskunnan kumousliikkeeksi
Lappeenranta haluisi aikoinaan eroon humppafestivaaleista (vetovoimainen kesäjuhla)
Rock-and-Roll turmeli nuorison
Internet on nykyajan pahuuden ja pimeyden tyyssija

Innovaattorit ja uudistajat kulkevat usein vastavirtaan vuosia ennen kuin eliitti löytävä vaikkapa kansanomaisuudesta sen arvon.

Kalevala on kansalaisten suullisia kertomuksia (Lönnroth teki kansanlauluista taidemuodon)

Kansalaiset ovat aikoja sitten tajunneet taantuman ja finanssikriisin tulemisen. Johtavat poliitikkomme ennustivat vielä ennen vaaleja, että tästä hässäkästä selviämme. Nyt on ääni kellossa muuttunut.

Junttius on vastakulttuuria
Junttius on peruskonservatismia
Juntit eivät vähästä hötkyile
Juntit luovat omia maailmojaan (Tuuri, Spede, Kaurismäki jne.)
Kaikkein hienoin ajatus on tämä: "Juntit luovat omia maailmojaan".

Ortodoksikalenteri määrää juomaan joulupaaston aikana tiistaisin ja torstaisin "viiniä ja öljyä". Viisaita nuo kirkkoisät! Viini = flavonoidit, öljy = essentiaalit rasvahapot! Mistä he tiesivät yli tuhat vuotta sitten? Kokemuksesta!

Siispä nostan punaviinilasin kaikille Junttiklubin jäsenille!

Haluan itsekin olla nuori ja juntti!

Junttiterveisin
Juha
"meitä suomalaisia on maailman väestöstä alle 0,1%, ja nyt saavutimme tässä lajissa MM-pronssia!"

Siinä on oikeaa asennetta, mitä näinä aikoina tarvitaan!
Shall we speak in English / sollen wir auf Deutsch sprechen / gavarite pa ruski /ska vi tala på svenska? Kuinka muuten tämä globaali ihmisten ykseyden ajatus leviäisi?

Juntteja on kaikkialla!

Onko junttius siis kansainvälinen aate?

Toivon niin. Se johtaa rauhanomaiseen yhteiseloon.
En ole varma olisiko Keskinen ylpeä juntti, vai jupahtava salajuntti (vtr salarakas), mutta tuossa jutussasi on Juha Veikko vinha ydin. Ostarit, nuo junttiuden keskittymät! Keskinenhän on luonut oikein ostereiden ostarin Suomeen.

Usein ulkomaalaiset kyselevät Suomen matkaa suunnitellessaan, että mitä nähtävyyksiä teillä on. Siihen yleensä selitän, että koska Suomi on nuori kulttuuri (mitä se sitten tarkoittaakaan) meillä ei oikeastaan ole historiallisia nähtävyyksiä, ja olisi parempi keskittyä luontoon, mereen, ja stadilaiseen, ehkä maailman metropoleista poikkeavaan, oleskelukulttuuriin baareineen ja kahviloineen. No, pääkaupungin ulkopuolellehan ulkomaalaiset voi myös lähettää, mutta aina pientä epäröintiä että minne, ettei tule suuria pettymyksiä.

Seuraava johtopäätökseni EI nyt ole, odotuksistanne huolimatta, että kerro ulkomaalaisille seuraavalla kerralla, että hei, menkää katsomaan se hevosenkenkä! Vaan, tuli vaan mieleen, että Keskinen varmaankin havainnut saman, monumentteja meiltä puuttuu ja ajatellut korjata asian! Jos meillä ei ole akropolista, eiffeliä, sokeritoppavuorta, kremliä tai muuta, niin äkkiäkös meille yksi monumentti rakennetaan! Ja nyt hän sai asiaan oikein kansainvälistä tunnustusta. Mitenhän muuten tuo raati edes tiesi Tuurin kengästä? Onkohan Keskisen markkinamiehet olleet asialla? Onko ollut joku nettiäänestys, johon Tuurin juntit on mobilisoitu? Vai oliko kysessä yksinkertaisesti, heh, sitä moukan Tuuria?

RSS

Feedjit Visitors

Videos

  • Add Videos
  • View All

Photos

  • Add Photos
  • View All

Visitors Map

Badge

Loading…

About

Helge Keitel created this Ning Network.

© 2023   Created by Helge Keitel.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service