D7ZS

Open Innovation and Collaboration

Kun nyt kuluvaa vuotta on vain noin 3 vrk jäljellä, olisi junttiuden kannatuskerhon aika kartoittaa kaikkien medioiden ja varsinkin iltapäivälehtien tavoin mikä on 2008 vuoden saldo ja mitä jäi käteen. (siihenhän iltapäivälehdet ovat jo käyttäneet eiliset numeronsa sekä vielä kolme lehteä pitää saada tupattua täyteen vanhan vuoden asiaa.)
On siis aika valita:

Vuoden 2008 junttiteko?
Vuoden 2008 juntti-idea?
Vuoden 2008 junttipaikka?
Vuoden 2008 junttilausahdus?

eikä vähempää eikä enempää kuin
Vuode 2008 Juntti?
Vuoden 2008 Juntitar? (joku jo esitti että pitää valita 2009 sellainen, mutta mennään siihen myöhemmin, vaikka kevään missikisojen yhteydessä?) (Tänäänhän laatulehti Hesari jo esitteli koko sivun kuvassaan vuoden 2008 merkkihenkilön eli Johanna 'puutarha kunnossa' Tukiaisen, mutten oikein haluaisi juntittaren hienoa arvonimeä tuolle D-luokan wanna be julkimolle myöntää.)

Sekä tietenkin
Lehdistön ihannejuntti vuonna 2008!

Ja vaihtoehtopalkinto,
Vuoden 2008 epäjuntein teko/henkilö. (ja HUOM tämä siis ei ole se tavoittelun arvoinen palkinto, päinvastoin.)

Kisan ideoijana nimeän Junttiklubin tähän astiset arvoisat kahdeksan jäsentä arvovaltaiseksi kisaraadiksi, joka tekee esitykset ja lopuksi monimielisen yksimielisesti nimeää palkinnon saajat. Junttipalkintojen saajat julkaistaan paitsi tällä foorumilla, myös kaikissa pää- ja vaihtoehtomedioissa joinne kisaraadin jäsenillä on pääsy.

Siis ideoimaan! :-)

Views: 196

Replies to This Discussion

Vaikea, miltei mahdoton tehtävä!

Saako raati valita ehdokkaita keskuudestaan?

Mikäli vastaus on kyllä, eikä synny ristiriitaa junttiuteen liittyvän, syvälle juurtuneen vaatimattomuutemme kanssa, asettaisin Vuoden 2008 Junttiteoksi Helgen ideaa tämän sivistysseuran perustamiseksi!

Voi tietty olla, että tällainen sisäsiittoinen huomionosoitus näyttää pahalta iltalehtien etusivuilla. Silti kannatan Helgelle vuoden 2008 Junttipapan (vrt. Muumipappa) arvonimeä, vaikka siitä ei "turuilla ja toreilla" huudeltaisikaan.

Ryhdyn heti miettimään Ninan muita ehdotuksia. Luulisin, että politiikan taholta saattaisi löytyä jotakin. Tai urheilun. Tai kulttuurin. Olisiko siis joku "Matti" mahdollinen kandidaatti? Vertaan kriteereihin, joita aiemmissa keskusteluissa on junttiudelle esitetty. Eli kyllä tässä päivä pari vielä vierähtää miettiessä.
Ehdotus:
Vuoden juntiksi 2008: Aarno Loka Laitinen
http://www.hs.fi/juttusarja/kulmapoyta/artikkeli/Loka+Laitinen+liit...

"Tunnettu toimittaja ja kirjantekijä Aarno "Loka" Laitinen kertoi kulmapöydässä, että hänen yhteiskunnallinen asemansa on kohonnut. Hänestä on tullut Marttaliiton jäsen. Marttojen jäsenyys luontuu Laitiselle hyvin, sillä hän käsittelee Iltalehden kolumneissaan hyvin usein naisia ja kirjoittaa lisäksi Apuun kuvitteellista pöytäkirjaa eduskunnan naisverkoston kokouksista. Syy martaksi tuloon on kuitenkin hieman muualla. Loka tunnetaan herkkusuuna ja hyvänä kokkina. Hän on opastanut marttoja valmistamaan muun muassa hapankaalia, ja kiitokseksi martat järjestivät Laitiselle Marttaliiton jäsenkortin. 30 euron jäsenmaksukin maksettiin valmiiksi. Jäsenetuna Laitinen saa ainakin Martta-lehden. "

Loka taisi kirjoittaa kolumnissaan martoista itsekin. Loka on aito, suorapuheinen (vaikkei aina kanssaan ihan samaa mieltä olisikaan), tekee mitä lystää, maanläheinen!
Vuoden juntitar?
Sirkka-Liisa Anttila?

Hänhän on ajanut suomalaisen ruoan asiaa ansiokkaasti, muun muassa....

http://www.verkkoapila.fi/opencms/opencms/apila/news/articles/1855....
Suomalaiset voivat ostaa maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilan mukaan turvallisin mielin kotimaisia joulukinkkuja. Ruokaturvallisuus nousi keskusteluun, kun äskettäin irlantilaisesta sianlihasta löydettiin myrkyllistä dioksinia.

- Suomalaista joulukinkkua voimme syödä taatusti turvallisin mielin, sillä meillä possuja ruokitaan tutkitusti puhtailla rehuilla, sanoo maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila (kesk.). Ministerin mukaan Irlannissa puhjennut ruokaskandaali aiheutui siitä, että eläinten rehun mukana oli dioksiinia sisältävää ainetta.
Toimittaja Laitinen on todella yksi omankin Vuoden Juntti-listani ehdokkaita. Vaapuin hetken monitoimikirjoittaja Veikko Salmen ja Laitisen välillä kuin harakka tervatulla katolla, mutta päädyin lopulta myös samaan ratkaisuun kuin Nina. Aarno Laitinen on rohkea suomalaisuudessaan ja junttiudessaan! Koirasmartta kaiken lisäksi!

Mietin Vuoden Junttitekoa. Se voisi olla kollektiivisesti ja eeduskunnan toimesta maailmaan pyöräytetty idea kuntaliitoksista. Perusteluja:

* Herrojen määrä vähenee, kun osa kunnallisjohtajista siirretään tavallisten kansalaisten joukkoon
* Etäisyydet keskustaajamien palveluihin kasvavat, mikä johtaa "Esson Baari"-järjestelmän henkiin herättämiseen
* Maahamme perustetaan epäilemättä Kunnallisvaakunamuseoita (tallentamaan katoavien kuntien symboleja), jolla on työllistävää vaikutusta (vrt. neuvostomummot vartioimassa Eremitaasin aarteita jokaisen salin ovensuussa)
* Sukupolvien välinen kuilu supistuu: nyt nuoretkin voivat kokea evakkojen tunteita, kun kotikuntaa ei enää ole

Jätän tämän ideani "muhimaan" ja odottamaan tiukkaa kilpaiilua muiden ehdotusten kanssa!
Vuoden junttiteko voi kyllä olla Helge ja junttiklupin perustaminen, ihan hyvä idea.

Mutta on totta että arvonimien kohdistaminen on vaikeaa, niin ettei palkintona annettavaa arvonimieä ymmärretä median keskuudessa väärin, ikään kuin haukkumanimenä. Eli perustelut on myös tarkkaan määriteltävä.
Nina, Junttiklubin perustaminen on pieni askel. Kirjoittajat ja osallistujat ovat tehneet tästä elämää suuremman. Sisäpiirisyytösten välttämiseksi nostan puolestani pintaan vaalirahoituskollektiivin eli liikemiehet, jotka synnyttivät Taantuvien Maakuntien Suomen. Heidän ja muiden novo-toimijoiden jäljiltä Suomessa on ideaparkkipaikkoja kymmenittäin. Vauhdikkaan rakentamisen sijasta rakennustyömaiden nostokurjet ovat kuolemassa sukupuuttoon. En jättäisi rahoitusalan innovaattoreita pois laskuista. Monet ovat tehneet pitkäjänteistä ja luovaa työtä maailmanluokan laman synnyttämiseksi. Tässä tapauksessa suomalaisten toimijoiden osuus jäänee kuitenkin mitättömäksi. Pohdin asiaa ja teen täydennyksiä ennen vuoden vaihtumista. Onkohan mimullekin flunssa tulossa? Pää kipeänä eilisestä alkaen. Istun villapipo päässä ja lammasturkisliivit ylläni sisätiloissa, kun muille riittää t-paita. Onko tiedossa tepsiviä troppeja?
Jos tauti on isekämässä mutta ei ihan vielä päällä on pieni window of opportunity karkoittaa se dooppaamalla intensiivisesti muutaman päivän ajan:
- paljon c-vitamiinia
- paljon sinkkiä
- paljon valkosipulia, esim kapseleina
- kalanmaksaöljyä (sitä ei voi paljoa ottaa, vähästäkin tulee kalaröyhtäksiä)
- muut tropit voivat olla avuksi, esim hyvä on ollut Antiwir-tuote viruksia ym muita vastaan (ihan totta), auringonhattuun en niinkään usko
- juomalla mummon tekemiä mehuja, hunajalla
- ja istumalla pipo päässä ja lepäämällä, eikä roikkumalla kaikkia vapaahetkiä netissä ;-)

Nyt tietty jotkut sanovat että huuta ja haata, mutta olen kokeillut lukemattomia kertoja, ja saanut monesti torjutuksi flunssat kun muille on iskenyt. Tällä kertaa en tehnyt tuota sarjaa, ja vastustuskyky on muutenkin ollut matalalla joten minuun flunssa iski, tässä vaiheessa, n 2vkoa myöhemmin uskon sitten ihan vanhankansan antibiottooteihin.
Vuoden Junttipaikaksi voisi valita, kaikkien veijoesson baarien edustajana, jonkun niistä, oli se sitten teboil, neste tai abc. Niissä on tulevaisuus, nyt kun vihreät haluavat kieltää maaseudun kauppojen sunnuntaiaukiolon mutta sallia urbaanimarketit. (vääryys sanon minä)

Mikä huoltsikka olisi paras? Olisiko se Sotkamon neste jossa on wifi? Se osoittaisi innovatiivisuutta, ja sitä, ettei juntti ole välttämättä takapajuinen - vaan päinvastoin?

Junttipaikan tittelistä tietenkin kisaa joko ideapark tai sitten tuo Tuurin hevoisenkenkä, mutta ne on vähän ennalta-arvattavia....

Omalla mökkipaikkakunnallani on pub wilhelmina, jossa ei ole wifita mutta sen sijaan mahdollisuus lukea hesari, ip-lehdet ja juoda kupponen hyvää kahvia oikeasta kahvikupista (eikä mistään tusinamukista) @ 1 euro per kuppi, ja samalla seurata obersdorffin mäkikisoja tai euroopan sprinttihiihtoa teeveestä, muutoin suomalaisen keskustelukulttuurin (lue: hiljaisuuden) värittämässä kuppilassa olutta siemailevien kylän miesten joukossa. Kesällä voi istua ulkona keinussa, mutta kuka sitä haluaisi kun sisällä on niin hieno atmosfääri. Se on minusta mainio junttimesta. Siis esimerkkinä mainitsen, tuo wifi neste menee kyllä edelle.

Junttitekona nuo kuntaliitokset on hyvä idea. Kannatan, ehkä siis menee junttiklubin perustamisen edelle, koska eihän sitä nyt itselleen palkintoa viitsi myöntää.
Käydyssä keskustelussa olen kyllä nyt aistivinani junttiklupille täysin sopimatonta hienostelua. Parikin jäsentä esittää Helgelle jotain junttiarvoa. Paitsi että olen tietysti kateellinen, tällainen menettely ei mielestäni sovi klupille ollenkaan. Kyllä kunnon juntti esittää vain ja ainoastaan itseään.

Koska elän oppieni mukaan esitän jotain junttiarvoa itselleni. En eri arvoja nyt sen tarkemmin ala erittelemään ja voin haluta ne vaikka kaikkikin - jaa, no ehkä siitä naisjuntin arvosta voin luopua...

Perusteluni ovat tässä. Saattaa olla, että Helge klupin perusti, mutta hän ei olisi oivallusta koskaan saanut ellei a) olisi nähnyt oheista taidevalokuvaamossa otettua muotokuvaani ja b) lukenut hengen yms. tuotteitani KL:stä jo pari vuotta, mikä on kieltämättä aivan hirveän pitkä aika.

Odotan, josko muut osaisivat esittää itseään perustellen. Esim. parista uudesta tulokkaasta emme tiedä mitään. Janne oli kyllä perustajajäseniä, mutta ei ole antanut kuulla itsestään mitään. Epäilen kyseessä olleen vain spekulatiivisen junttikonjuktuurin hyödyntämisen.

Kuten huomaatte, en epäröi panetella kanssakilpailijoitani. Kilpailu vuoden junttiarvoista on raakaa, mutta sitäkin armottomampaa.

Kaiken lisäksi tällainen kilpakehu auttaisi junttiaatteen julkistamista ja siten leviämistä. Koska eräät kollegat tuntuvat olevan kipeitä, aikaa perusteluille täytyy sentään varata.

Mitä noihin parannuskeinoihin tulee, niin minä sentään kävin ennen joulua naapurissa Pulssissa korvalääkärillä parikin kertaa. Antibioottikuuri oli käsittämättömän halpa (eikö lääkäreitten kestitseminen enää tehoa?), mutta tauti kesti yhtä kauan, vaikka en olisi lääkäriä koskaan nähnytkään.
Juha Vahe, Clupin perustaminen ei välttämättä ole viisas teko, joten siitä voi saada muutaman hajapisteen. Tiedättehän, että oululainen WinCapita Clubin perustaja on vangittuna ja telkien takana, joten tässä on tulevaisuuden näkymää perustajalle / -jille ja aktiivisille jäsenille muutamaksi vuodeksi eteenpäin. He-he-he...

Heittäisin kuitenkin syntyvaiheesta vahvan varjon Ninan päälle, koska hänen KL blogipostista Junttiklubi sai alkusysäyksen. Nina voitaneen nimittää Junttiklubin kruunatuksi kuningattareksi näillä puhein. Hän lienee saanut innoituksensa Kepun puoluesihteeriltä ja Kehittyvien Maakuntien Korhoselta. Tämä tekee JunttiClupin syntyvaiheen puoluerajat ylittäväksi sosiaaliseksi tapahtumaksi. Politiikan pilkkakirveet eivät tunne rajoja. Korhonen ja Suomalainen eivät ole synnittömiä tässä asiassa.

Molemmat Juhat ovat kunnostautuneet sisällön tuottajina. Lintumaailmasta mieleeni tulee kaksipäinen kotka. Syvällisempää merkitysanalyysiä en osaa tässä vaiheessa tarjota.
Vuoden 2. päivä on kohta päättynyt, joten on aika jakaa Vuoden 2008 Junttipalkinnot. Juryn sihteerinä olen laskenut äänet subjektiivisen tieteellisyyden periaatteen mukaisesti, ja ilmoitan teille että täten vuoden 2008 junttipalkinnot menevät seuraaville:

Vuoden 2008 junttiteko? Kuntaliitokset, jolla säästetään rahaa (kai..?) ja pidetään maaseutu, öö, maaseutuna.
Vuoden 2008 juntti-idea? Aatteellisen junttiklupin perustaminen, joka on kulttuuriteko sinänsä, mutta joka jakaa palkinnon Taantuvien Maakuntien Suomi liikkeen kanssa, jossa yhytettiin tarve ja resurssi: bisnesmiehillä oli rahaa, ja poliitikot sitä tarvitsevat; mikä neronleimaus!
Vuoden 2008 junttipaikka? Sotkamon Neste, joka edustaa kaikkia edistyksellisiä ja innovatiivisia bensa-asemia Suomemme saloilla. Lisää ruraaleja kohtaamispaikkoja!
Vuoden 2008 junttilausahdus? Kyllä se on on ulkoministeri Stubb, joka lainasi suomalaiskansallista perinnefilosofia Mattu Nykästä: 'Etyjin poliittinen julistuksen mahdollisuus on kyllä ihan fifty-sixty' ja seuraavana päivänä se oli 'sixty-fifty', kunnes lopulta avustajansa totesi iltamyöhään että taitaa olla thirty-eighty. Ja niinhän se sitten oli. Voimme myös lainata Matti Nykäsen muita lausahduksia, joista siisteimmästä päästä 'aina kun mä tulen siihen hyppyrin nokalle mulla on sellainen bon voyage olo, että olen nähnyt tän ennenkin.'

Vuoden 2008 Juntti? Aarno Loka Laitinen, myös vuoden mies-Martta.
Vuoden 2008 Juntitar? Allekirjoittanut suostuu tämän ensimmäisen Juntitar- tittelin vastaanottamaan, koska ken leikkiin lähtee hän sitä jatkakoon. Ja ehkä voi näyttää esimerkkiä muile naisille, ettei junttina olo ole mitenkään halveksuttavaa! Kiitos kunniasta!

Lehdistön ihannejuntti vuonna 2008? Jutta Urpilainen ja verkkosukat, joka jakaa palkinnon Matti 'jos otan, niin otan ainakin viikon' Ollin kanssa.

Vuoden 2008 epäjuntein teko/henkilö: Puoluesihteeri Jarmo Korhonen, koska hänen mielestään junttius on niin vastenmielistä niin vapautetaan hänet siitä ikeestä!

Kaikille voittajille tarjoamme kahvit Junttiklupin puolesta , alla olevissa viesteissä mainitussa maaseudun huoltoasemalla (se Juha VM:n mainitsema, kahvi 0 euroa) sekä ilmaisen Wlanin eli Wifin (oma kone mukaan) joko Sotkamon Nesteellä tai vaihtoehtoisesti Helsingin yhtä juntissa vaihtoehdossa eli Torpparinmäen ABC:llä! Onnea kaikille voittajille!
Junttiklupi tarvitsee pikaisesti erilaisia konkreettisia arvomerkkejä: mitaleita, palkintoja, vuosikilpiä jne. Mitaleilla ja huoltsikoiden vuosikilvillä alkaa olla jo erityisen kiire.

Koska kaimani mukaan "täytyy nostaa oma kissa pöydälle" (vai miten se nyt menikään), alan viimeistellä edesmenneen JY:n sovinistiprojektin (13 äijää ja yksi eukko) logoa tähän tarkoitukseen. Em. JY-projekti kaatui nimittäin kahden tiukkailmeisen TEKES-virkailijattaren toteamukseen, että projekti oli "toisaalta liian pieni, mutta toisaalta liian suuri". Vaikea sitä oli (juntti)miehen ymmärtää, mutta koska naiset ovat aina ohjanneet minun elämääni (äiti/lapsuuden kotipihat/kansakoulu/oppikoulu/kuorotoiminta/vaimot), en asiaa tässä yhteydessä sen enempää käsittele. Ovatpahan vain viksumpia kuin me miehet - se täytyy jokaisen miehen jossakin vaiheessa elämäänsä uskoa.

Sen verran voin paljastaa, että logoa kehystävät laakerinlehvien sijaan HK:n siniset. Logon pohja on puolestaan oluenruskea (esim. OLVI:n Jouluoluet), ja sille sijoitetaan Junttiklubin symboleja, kuten Mopon Magneetto ja Hankkijan Lippalakki.

Koska kukaan ei vielä ole ehtinyt esittää kieltävää mielipidettä, ryhdyn pikaisesti töihin ja toimitan tuloksen arvioitavaksenne. Mikäli se menee läpi, voimme ensi töiksemme teettää ao. tunnuksin varustetut T-paidat (mustat, lyhyet/pitkät hihat) sekä kumirukkaset dieselin tankkaamista varten.

Pitäisikö Vuoden Juntittaren mitalia koristaa kullanväristen papiljottien nauha? Vai tulisiko mitali ripustaa kaulaan kultaisella papiljottiketjulla? - Ei minulla ole mitään papiljotteja vastaan, mutta ne ovat maailmanhistorian kuluessa viivästyttäneet matkaan lähtöjä enemmän kuin mikään muu.

- Voin jo kuvitella jonkin arvostetun heraldikon määritelmän logosta:

"Ympäripyöreä, kaljanvärinen pohja, jota kehystävät tummemman ruskeat ruokamakkarat...hopeinen, tekninen laite...punaruskea, aurinkosuojalla varustettu miehen päähine...

P.S. en ole koskaan eläissäni nähnyt yhdelläkään naisella Hankkijan lippalakkia. Eikö niistä ollut olemassa naisten mallia?

RSS

Feedjit Visitors

Videos

  • Add Videos
  • View All

Photos

  • Add Photos
  • View All

Visitors Map

Badge

Loading…

About

Helge Keitel created this Ning Network.

© 2023   Created by Helge Keitel.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service