D7ZS

Open Innovation and Collaboration

Puutarhanhoidon kansantaloudellisesta ja henkisestä merkityksestä maamme ikääntyvälle miesväestölle.

Views: 44

Replies to This Discussion

"Junttiklubi nousee tuhkasta Fenix-linnun lailla!", iloitsee Aarne-koirakin. Meidän miehinen keskusteluseuramme saa toivottavasti jälleen vauhtia! Naisetkin saavat käsittääkseni kommentoida, jottei keskustelu muuttuisi liian sisäänlämpiäväksi.

Olemme Aarnen kanssa vakuuttuneita, että puutarhanhoito sopii mainiosti meille kotona viihtyville miehille. Mopoajoista on jo pian 50 vuotta, eikä seikkailut keskikaupungin yössäkään enää kiehdo. 

Mutta! Mikä onkaan jännitttävämpää kuin käydä illan hämärissä hakemassa kottikärryillä tietyömaan sivuun hylättyjä kiviä pihan perälle, sitten sekoitella mullasta ja hiekasta kivienvälitäytettä ja miettiä, portailla piippua poltellen ja varovasti voimajuomaa maistellen, millaista kuivakkokasvillisuutta tähän uuteen puutarhaosioon istuttaisi. Miltä näyttäisi kissankäpälä, kissankello..?

Kunto nousee ja sielu lepää - mitäpä muuta me junttiluontoiset miehet tarvitsemmekaan. 

Lisäksi nousee Aarnen takajalka uuden kuusen juurella. Täytyypä etsiä jostakin verkkoaitaa tai huuhdella kastelukannulla liian voimakas lannoite.

Kansantaloudellisestikin tämä kesäinen harrastus lienee merkittävää toimintaa. En ole tilastoja lukenut, mutta maatalous- ja puutarhavälinekaupat, "viherpihat" ja kauppapuutarhat tekevät ilmeisesti melkoista voittoa, kuin Stockmannin tavaratalo Joulun alla konsanaan.

Yksittäiselle henkilöllekin saattaa tulla taloudellista hyötyä sen jälkeen, kun tarvittavat työkalut on hankittu/kuoletettu ja multaa ajettu kotipihalle ja mökille. Itse suosimme erilaisia yrttejä, koska ne viihtyvät hyvin melko karussa mökkimaastossamme (minttu jopa liiankin hyvin!) ja niiden kuivaus on helppoa. Porkkanat, sipulit ym. maan sisällä kehittyvät puutarhatuotteet ovat myös meille sopivia.

Perunan viljelystä pidättäydyn viimekesäisen lannoitusvirheen jälkeen: varret kasvoivat pitkin maata kuin Hollywoodin kauhuleffassa ja mukulat jäivät korkeintaan viisisenttisiksi. Oli siinä itkussa pidättelemistä, mutta eikö sanotakin, että "erehdyksistä oppii"? Tästä viisastuneena olen lainannut kirjastosta sekä porkkanan että tomaatin kasvatusta koskevat oppikirjat.

Toivotan kaikille menestyksellistä ja rauhoittavaa puutarhakesää!

RSS

Feedjit Visitors

Videos

  • Add Videos
  • View All

Photos

  • Add Photos
  • View All

Visitors Map

Badge

Loading…

About

Helge Keitel created this Ning Network.

© 2023   Created by Helge Keitel.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service