D7ZS

Open Innovation and Collaboration

joulu19,2009 076

The innovation train project has been evolving since the summer of 2009. For my part, it started in Sotkamo, continued in Loviisa and now again, I’m up in northeastern Finland and will travel from Sotkamo to Oulu tomorrow, take the night train to Tampere and join the team of the majority of people coming from the Helsinki region.

What will this group achieve? The participants believe in open innovation. This symbolic trip will show if fifty inventive personalities can start a change process in our society. The goals are great and the hopes are probably exaggerated but I’ve a genuine feeling that this is a journey into something very new. The post-recession Finland has to change. This is one attempt to create something completely new.

Views: 18

Replies to This Discussion

Olen ollut melkoisessa sikaflunssassa. Jo senkään takia en ole innovaatiojunaanne mitenkään osallistunut, mutta tarjoan vapaasti käytettäväksi tai vapaasti kompostoitavaksi seuraavana hajatelman:

Todella tärkeitä asenteita ei sanota ääneen eikä niitä ehkä edes tiedosteta. Jos esim. kirjoittaisin HS:iin (ja se sen vieläpä julkaisisi!) että “jokainen käsillään jotain hyödyllistä tekevä on täysin epäonnistunut ihminen” niin siitäpä meteli nousisi.

Kuitenkin juuri tätä koululaitos faktisesti opettaa tyyliin: “ Mikalta jäi koulu kesken ja nyt se on jossain raksalla. Piia-Marjatta puolestaan oli koulun priimus, teki väitöskirjan käyttäen oikein TIATOKONETTA ja selvitti että 7. kerroksessa asuvat käyttävät enemmän hissiä kuin 1. kerroksessa asuvat. Piia-Marjatta on nykyään ympäristöministeriössä tärkeässä virassa.”

Jo peruskoulu on tarkoitettu lukutoukille ja se hylkii käden taitoja.

Olen tuossa projektissa http://www.kansallisbiografia.fi/talousvaikuttajat/ nähnyt, miten vielä nykyäänkin monet todella menestyneet yrittäjät ovat kouluttamattomia tai ainakin väärällä alalla opiskelleita. Onko niin, että juuri opillinen epävarmuus saa yrittäjän kysymään asiakkaalta herkemmin asiakkaan näkemyksiä. Se joka aloittaa “sorvin” äärestä, tietää miten matkalaukkuja käsitellään (Finnair) tai miten verkkopankki toimii (Sampo Pankki).

Kemiallisen metsäteollisuuden rinnalle tarvittaisiin mielestäni puusepänteollisuutta, joka ei perustuisi siihen, että UPM rakentaa maailman suurimman puulusikkakoneen, joka tuottaa miljoona puulusikkaa minuutissa (ja ennätysajossa 2 miljoonaa…). Tarvittaisiin luovuutta, yksityisyritteliäisyyttä ja kädentaitoja monenlaisissa erilaisissa pk-yrityksissä. Tähän koulutus ei valmenna, vaan suuryritysten palvelukseen.
Juha, innovaatiojuna imaisi paljon luovaa energiaa ja kommenttini tulee vasta kuusitoista päivää myöhemmin, mutta ehkä himpun verran viisaampana, kun pöly on laskeutunut.

Innovaatiojuna osoittautui ainutlaatuiseksi kokeiluksi, jonka pitkänaikaväliset tulokset nousevat pintaan myöhemmin.

TiVi kirjoitti aiheesta ja intensiivisimmässä vaiheessa risuaita-hashtag #innovaatiojuna oli Twitterissä kakkosena #Haiti jälkeen (siellä kuoli sentään 170 000 ihmistä). Viisikymmentä innnojunailijaa pystyvät luomaan paljon hälyä.

Tapahtuman digitaalinen jalanjälki lienee mobiiliseminaarille ennätysluokkaa.

RSS

Feedjit Visitors

Videos

  • Add Videos
  • View All

Photos

  • Add Photos
  • View All

Visitors Map

Badge

Loading…

About

Helge Keitel created this Ning Network.

© 2023   Created by Helge Keitel.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service