D7ZS

Open Innovation and Collaboration

Information

Energy

Bioenergy and CHP = Combined Heat and Power generation.

We're looking into cogeneration, biogas and solar technologies in this group. Windpower is also discussed.

Website: http://smartroad.blogspot.com/
Location: Sotkamo
Members: 12
Latest Activity: Jul 7, 2014

Discussion Forum

Profiling an innovation

Started by Helge V. Keitel May 15, 2009. 0 Replies

Bioenergy

Started by Helge V. Keitel Aug 7, 2008. 0 Replies

RSS Bioenergy Biotechnology

Loading… Loading feed

Comment Wall

Comment

You need to be a member of Energy to add comments!

Comment by Helge Keitel on July 7, 2014 at 7:10pm

Kainuu on bioenergian käytössä yksi Suomen kärkimaakuntia. 

Uusiutuvan energian käyttöaste on peräti 55 %, mikä on erittäin korkea taso. Käytetystä primäärienergiasta peräti 29 prosenttia on metsähaketta. 

Comment by Helge Keitel on July 7, 2014 at 7:08pm

Fossiiliset polttoaineet mahdollistivat teollistumisen ja tekivät monista työtehtävistä todella paljon helpompia - esimerkiksi elintarviketuotannossa.'

Vuonna 1900 oli 41 prosenttia Yhdysvaltain työvoimasta maatalousalalla, kun osuus nykyään on 2 prosenttia.

Tarvitaan vähemmän ihmisiä valmistamaan enemmän, mikä onkin talouskasvun ydin.

Teollistuminen mahdollisti myös muiden tuotteiden massatuotannon. Tuotanto on kasvanut merkittävästi koko 1900-luvun ja kasvu jatkuu - samalla kuitenkin työ on vaatinut vähemmän tekijöitä.

Tämä prosessi ei ole vielä loppunut, päinvastoin.

Automaatio jatkuu ja yhä useampi työpaikka katoaa tarpeettomana.

Robotit työskentelevät vuorokauden ympäri 365 päivää vuodessa, eivät vaadi palkkaa, eläkemaksuja tai kahvitaukoja. 

Comment by Helge Keitel on April 9, 2014 at 12:41pm

Have you ever heard of Feldheim, Germany? If not, it’s ok. Truthfully, I wasn’t familiar with the town until a few months ago and have been meaning to use the small town as a perfect example of how a community working together can create sustainable solutions without (and in some cases in spite of) government legislation. So, here it is.

Feldheim is a small, rural town in eastern Germany (about 40 miles south of Berlin). Historically, the population has only been approximately 150 although it has “exploded” to over 2,000 people due to its recent success as a perfect example of what a community is capable of doing in terms of resiliency.

Many of these new residents came to Feldheim seeking employment in an area with extremely high unemployment rates (sometimes well over 30%).

Comment by Helge Keitel on April 5, 2014 at 4:11pm

Öljyä JoensuustaKerätään 50 kilometrin säteeltä metsäjätteet ja puunperskat, jotka muuten jäisivät maahan hylkyyn, ja pannaan palamaan. Hapettomassa tilassa tervaa poltetaan, nykyajan noppeesti. Viissataa-asteinen hiekkapatja suodattaa 'risuista' aineen talteen.

Ja a vot! kohta jo juosta lirkittää bioöljy, Fortum Otso® -bioöljy, putkia pitkin tankkiauton säiliöön kuljetettavaksi. Vaikkapa iisalmelaisten iloksi tai Vermoon espoolaisia lämmittämään.
Niin se Partanen kertoi.

Eikä arabi rikastu. Ja näiltä seduiltahan sitä on ennenkin tervaa kuljeteltu.

On muuten tehokas aine: Bioölylaitoksella räjähdys.

Comment by Helge Keitel on April 3, 2014 at 9:35pm

Mikä huolettaa Suomen yritysmaailman kovinta kaartia? Yllätys, yllätys: Ilmastonmuutos ja Suomen hitaat toimet sen torjunnassa.

"Hallitustenvälisen ilmastopaneelin IPCC:n tuore raportti on karmivaa luettavaa: Ilmastonmuutos etenee huolestuttavan nopeasti ja sen seuraukset ovat globaalisti vakavat."

 

 

Comment by Helge V. Keitel on March 21, 2014 at 3:11am

What on earth are we doing with the planet?

Comment by Helge V. Keitel on March 21, 2014 at 12:41am

Comment by Helge Keitel on March 19, 2014 at 8:34pm

Nyt käsillä olevaKainuun bioenergiaohjelma 2011–2015 on toteutettu bioenergia-alan kehittämistä linjaavan Kainuun bioenergia-neuvottelukunnan ohjauksessa.

Ohjelman laadinnassa on huomioitu Kainuun alueellisen metsäohjelma n 2011–2015, Kainuun Ilmastostrategian 2020 ja Itä-Suomen bioenergiaohjelman päivitys.

Kainuun bioenergiaohjelman toteutuksessa keskeistä on verkostomainen toimintatapa, joka mahdollistaa alan asiantuntijaverkostojen hyödyntämisen maakunnassa, jossa alan toimijoita on verrattain vähän.

Kainuu on bioenergian käytössä yksi Suomen kärkimaakuntia.

Uusi utuvan energian käyttöaste on peräti 55 %, mikä on erittäin korkea taso. Käytetys tä primäärienergiasta peräti 29 prosenttia on metsähaketta.

Ohjelmalla pyritään kohti energi aomavaraisuutta.

Kainuun primäärienergiasta 2/3 tuotettiin paikallisilla polttoaineilla, pääasiassa puuene rgialla ja turpeella. Kainuun oli sähkön osalta yliomavarainen maakunta. Pelkästään vesivoima lla tuotettu sähkö (1011 GWh) vastasi sähkön käyttöä maakunnassa.


Aluelämpölaitoksille ja -voimaloille on asetettu 700 GWh:n tavoite metsähakkeen käytölle. Kun metsähakkeen tuotantotavoite on 900 GWh, tämä tarkoittaa sitä, että Kainuun metsäenergiaa viedään lähimaakuntien voimaloihin.


Lämmitysöljyn käytön tavoitteena on 280 GWh, mikä tarkoittaa lämmitysöljyn käytön puolittamista nykyisestä tasosta. Kainuun mekaanisen metsäteollisuuden sivutuotteet jalostetaan puupelletiksi ja -briketiksi. Puupelletin käyttötavoite on 48 GWh, joka käytettäisiin 600 käyttökohteessa.

Biokaasulaitosten osalta tavoitteena on viisi laitosta ja lämpöyrittäjyyskohteiden osalta 12 lämpöyrittäjyyskohdetta vuoteen 2015 mennessä. Tuulivoiman osalta tavoitteena on kolme yli megawatin voimalaa.

Comment by Helge Keitel on January 16, 2014 at 7:10pm
Comment by Helge Keitel on January 11, 2014 at 11:43pm

Meijerin bioenergialaitosta operoi Vapo Bioheat, jonka omistuksessa ja hallinnassa on myös kaukolämpöverkosto.

 

Members (9)

 
 
 

Feedjit Visitors

Videos

  • Add Videos
  • View All

Photos

  • Add Photos
  • View All

Visitors Map

Badge

Loading…

About

Helge Keitel created this Ning Network.

© 2023   Created by Helge Keitel.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service